Behandelingen
Bij KMI huidtherapie worden verschillende behandelingen uitgevoerd. Op deze pagina kunt u alles lezen over de verschillende behandelingen. Voor vragen of het maken van een afspraak kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.
Bij KMI huidtherapie worden verschillende behandelingen uitgevoerd. Op deze pagina kunt u alles lezen over de verschillende behandelingen. Voor vragen of het maken van een afspraak kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.
Er zijn verschillende factoren die van invloed kunnen zijn op het verergeren van acne. Denk hierbij aan krabben, eetgewoonten en medicatie. Acne kan je goed behandelen door de juiste producten thuis te gebruiken en door regelmatig de huid te laten behandelen door de huidtherapeut. Dit kan door middel van een dieptereiniging, eventueel aangevuld met een chemische peeling. Bij een dieptereiniging worden acnelaesies, zoals mee-eters en puistjes, op een professionele manier verwijderd. Een chemische peeling is daarnaast de perfecte behandeling om de huid te verdunnen, roodheid te vervagen en de vochtbalans in de huid weer op peil te krijgen.
KMI huidtherapie werkt met de producten van Tebiskin. De Tebiskin producten zijn ontworpen om de algehele huidconditie te verbeteren en zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. De producten van Tebiskin hebben een goede prijs-kwaliteit verhouding en is parabeenvrij. Dit betekent dat de producten van Tebiskin vrij zijn van chemische stoffen. Hierdoor zijn de huidverbeteringsproducten van Tebiskin geschikt voor elk huidtype, zelfs voor mensen met een gevoelige huid. De professionele producten van Tebiskin zullen een goede aanvulling zijn op de behandeling die u krijgt voor uw acne. De producten kunnen zowel tijdens de behandeling als thuis worden gebruikt. Uw huidtherapeut kan u advies geven over welke producten voor u geschikt zijn. De producten van Tebiskin zijn aan te schaffen in onze winkel.
Onder invloed van hormonen in het lichaam kan er ongewenste haargroei ontstaan in het gezicht of ergens anders op het lichaam. Wanneer de haren pigment verliezen en grijs worden zijn ze niet meer geschikt voor een laserbehandeling en is elektrische epilatie een hele goede behandelmethode om de haren te verwijderen. Met elektrische epilatie brengt de huidtherapeut een klein naaldje langs het haartje het haarzakje in. Doormiddel van stroom wordt het haarzakje kapot gemaakt, waarna het haartje na een aantal behandelingen steeds dunner wordt en op den duur zal dit haartje verdwijnen.
De huid is een weerspiegeling van onszelf en verouderd dan ook met ons mee. Huidveroudering is een geleidelijk proces, die al vanaf het 25e levensjaar start. Vanaf dat moment wordt de afbraak van collageen- en elastinevezels namelijk groter dan de aanmaak ervan, waardoor het volume en de elasticiteit van onze huid afnemen en we langzaam verouderen. Het verouderingsproces kan helaas niet gestopt worden, maar een behandeling (zonder operatie) kan de zichtbare gevolgen zoals rimpels, fijne lijntjes of pigment wel verminderen. De huidtherapeut kan voor u een passende behandeling maken.
Lymfoedeem is een medische aandoening die veroorzaakt wordt door een verstoring in het evenwicht in aan- en afvoer van vocht. Lymfoedeem kan zowel in de benen als in de armen ontstaan. Er zijn twee soorten lymfoedeem, primair en secundair lymfoedeem. Primair lymfoedeem is aangeboren en kan uitgelokt worden door bijvoorbeeld een ontsteking. De oorzaken van secundair lymfoedeem zijn erg divers, de meest voorkomende oorzaak is borstkanker. De klachten die bij lymfoedeem aanwezig kunnen zijn, zijn: zwelling, vermoeidheid en zwaar gevoel en pijn. Zonder behandeling kan lymfoedeem voor vervelende problemen zorgen zoals beperkingen in de beweging, beperkingen in het dagelijks functioneren, huidafwijkingen en infecties.
De bloedvaten in de benen bevatten kleppen die opengaan als het bloed uit de benen wordt afgevoerd. Om te voorkomen dat dit zuurstofarme en afvalstofrijke bloed terugstroomt, sluiten de kleppen zich. Als de kleppen niet goed functioneren, wordt het bloed niet goed afgevoerd. Dit heeft ook effect op het lymfevocht in het weefsel wat ook niet goed afgevoerd wordt door het lymfestelsel. Vocht hoopt zich op in de benen, met name rond de enkels die in de loop van de dag dik en opgezwollen raken. De bloeddruk in de beenvaten neemt toe, vaten en vaatjes verwijden zich en er ontstaan spataderen.
Veneus oedeem veroorzaakt in de loop van de dag een (lood)zwaar of rusteloos gevoel in de benen. De benen en enkels zwellen op door vochtophoping en dat leidt tot een branderig gevoel of krampachtige pijn en stijfheid, ook wel ‘restless legs’ genoemd. Door de toenemende druk in de slecht functionerende aderen verwijden de bloedvaten en ontstaan er spataderen. Er kunnen verschillende huidafwijkingen ontstaan zoals eczeem, een bruine of witte verkleuring of soms zelfs wondjes.
Lipoedeem is een aandoening waarbij de vetcellen vergroot zijn en kan voorkomen in de benen en bovenarmen. Lipoedeem is een niet vaak voorkomende chronische aandoening die voornamelijk bij vrouwen voorkomt en pas zichtbaar wordt aan het eind van de puberteit. Het betreft grote hoeveelheden ongelijkmatig verdeeld vet onder de huid van de heupen, dijen, knieën en onderbenen. Minder vaak komt voor dat (ook) de armen zijn aangedaan. De verschijnselen komen overeen met die aan de benen. Kenmerkend voor lipoedeem is de symmetrie: de afwijkende vetverdeling doet zich voor aan voor aan beide zijden. Vrijwel alle patiënten klagen over een pijnlijk, gezwollen gevoel in het aangedane deel van de benen. De huid, vooral van de scheenbenen is erg gevoelig voor druk van. Een koud gevoel, voornamelijk van de onderbenen, enkels en voeten, is een andere voorkomende klacht. In de loop van de dag nemen de oedeemklachten toe, vooral bij warmte.
Ouderdomswratjes, ook wel verruca seborrhoïca genoemd, ontstaan zoals de naam al zegt op latere leeftijd. Het zijn goedaardige huidafwijkingen die ontstaan doordat de cellen van de opperhuid te snel delen. Het zijn de meest voorkomende huidtumoren bij ouderen, en komen vooral bij blanke mensen zeer veel voor. Ze verschijnen vanaf de leeftijd van 40 jaar, in het gezicht vooral rond de slapen, op het lichaam op de romp en op de handruggen. Men ziet eerst een lichte of geelbruine pigmentvlek, daaruit ontstaat een ronde of ovale wratachtige plek die op de huid lijkt te liggen. De kleur is licht- tot donkerbruin of zelfs zwart. Soms zijn er kleine witte puntjes zichtbaar in de plek.
De huidtherapeut kan een keuze maken uit meerdere behandeltechnieken voor ouderdomswratten. Coagulatie (verhitten), cryotherapie (bevriezen), lasertherapie en curettage (schrapen) zijn methoden om een ouderdomswrat te verwijderen. Bij KMI maken we gebruik van de coagulatie en curettage methode.
Fibromen of steelwratjes zijn elastische, loszittende aangroeisels op de huid. De steelwratjes zijn vaak huidkleurig of lichtbruin. Fibromen zijn 2 tot 5 millimeter groot. Fibromen kunnen als enkele plekjes voorkomen op het lichaam of in grote aantallen. Fibromen ontstaan vaak naarmate mensen ouder worden. Vaak neemt het aantal fibromen of steelwratjes toe bij vrouwen in de menopauze. Bij mensen met overgewicht ontstaan er vaak veel fibromen op één plek. Ook de schuring en wrijving van kleding, zoals de bh-rand, lokken het ontstaan van fibromen uit. Hoewel fibromen of steelwratjes eruit zien als kleine wratjes, zijn ze niet besmettelijk.
Steelwratjes kunnen behandeld worden met de coagulatie en curettage methode.
Een litteken kan op verschillende manieren ontstaan. Een litteken is een zichtbare afwijking, meestal van de huid, die resteert na genezing van een wond. Bij genezing van een wond wordt de verbroken continuïteit van het orgaan hersteld door vorming van bindweefsel dat op microniveau niet meer dezelfde organisatie heeft als het oorspronkelijke weefsel en dus meestal een zichtbare afwijking zal vormen. Soms is een litteken wat verheven: de huid is daar wat dikker. Dit noem je een verheven litteken.
Vaak is een litteken in het begin dik en rood. Het kan tot twee jaar duren voordat een litteken langzaam kleiner en minder duidelijk wordt. In sommige gevallen kan uw litteken zorgen voor klachten zoals: Het litteken wordt groter, dikker of hard. De rode kleur van het litteken blijft of u heeft pijn, irritatie of jeuk door het litteken.
Er zijn verschillende mogelijkheden om een litteken te behandelen. Er kan manueel behandeld worden (littekenmassage) of gebruik gemaakt worden van de lymftouch. Bij een ouder litteken kan ook gebruik gemaakt worden van microneedling.
De aard van de wondbehandeling is afhankelijk van de soort wond. Over het algemeen geldt dat een wond eerst schoon moet zijn voordat genezing kan optreden. Daarom zal de wond altijd eerst worden schoongemaakt. KMI homecare richt zich vooral op wondbehandelingen aan de benen, zoals bijvoorbeeld een ulcus cruris. Een ulcus cruris is een ander woord voor open been en kan ontstaan wanneer er sprake is van een slechte doorbloeding in de benen.
Adequate compressietherapie in combinatie met de juiste wondzorg is de sleutel tot een voorspoedige wondgenezing. Compressietherapie leidt tot vermindering van druk in de bloedvaten, vermindering van oedeem en daardoor een verbetering van de doorbloeding van de huid. In sommige gevallen maken we ook gebruikt van manuele lymfedrainage om de wondgenezing te bevorderen.
Couperose is verwijde bloedvaatjes in het gelaat. Vaak zichtbaar op wangen, neus, kin en decolleté. Couperose ontstaat doordat de oppervlakkige adertjes in de huid slapper zijn geworden waarna ze zijn gaan verwijden. Een aantal oorzakelijk factoren of uitlokkende prikkels kunnen hieraan ten grondslag liggen: Erfelijkheid, overmatige zonblootstelling, huidtype, chronisch gebruik van corticosteroïd bevattende crèmes of zalven op het gezicht, temperatuurschommelingen of alcoholgebruik. De uitgezette adertjes kunnen ook klachten geven zoals branderigheid, prikkelingen, tintelingen of jeuk.
De vaatjes zijn goed te behandelen met elektrocoagulatie. Na de behandeling kunnen er korstjes ontstaan, hier mag niet aan gekrabt worden. Na ongeveer een week is de huid hersteld, maar blijft het advies om nog niet met het behandelde gebied in de zon te gaan en deze goed te beschermen met een zonnebrand van tenminste factor 30.
Een peeling is een behandeling waarbij er op een gecontroleerde manier een dun laagje huid wordt verwijderd ter verbetering of verjonging van de huid. Bij een chemische peeling wordt er een vloeistof op de huid aangebracht die bestaat uit 1 of meerdere zuren. De meest gebruikte zuren in deze peelings zijn de melkzuur, salicylzuur, glycolzuur en trichloorazijnzuur.
Elk zuur heeft zo zijn eigen specifieke eigenschappen, maar alle zuren werken exfoliërend. Dit betekent dat het natuurlijke afschilferingsproces van de huid tijdelijk versneld wordt. Dit zorgt ervoor dat de huid gestimuleerd wordt om alle processen in de huid te gaan vernieuwen waardoor er een gladdere, egalere en beter gehydrateerde huid tevoorschijn komt. Peelings worden vooral ingezet bij (rest)acne en om oneffenheden, zoals pigmentvlekken en oppervlakkige littekens te verminderen en om de huidtextuur te verbeteren.
Microneedling maakt gebruik van minuscule naaldjes die vibrerend kleine kanaaltjes in de huid maken. Deze kanaaltjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog, maar verwonden de huid precies genoeg om deze op een natuurlijke manier te activeren. Door de prikkeling wordt het natuurlijke herstelproces van de huid benut dat diep in de huid op gang komt. Door de prikkeling in het bindweefsel komen groei en helende factoren vrij, die zorgen voor aanmaak van collageen en elastine (bindweefsel).
Microneedling heeft de volgende effecten:
Dit is een nieuwe behandelmethode die gericht is op het verbeteren van de huidstructuur en huidconditie. De werkzame componenten zijn waterstofperoxide, TCA en kojinezuur. Door deze unieke samenstelling kan deze peeling de huid op verschillende huidlagen verbeteren. De booster stimuleert de huidvernieuwing en vertraagt daardoor het verouderingsproces. De huid zal verstrakken en rimpels of lijntjes zullen zichtbaar verdwijnen. Het resultaat is een herstelde teint en elasticiteit van de huid. Maar de peeling is ook in te zetten bij een jonge huid, omdat de booster onzuiverheden en mee-eters doelgericht aan kan pakken.
Camouflagetherapie zorgt ervoor dat storende huidkleurverschillen minder zichtbaar worden gemaakt. U kunt zich in uw dagelijks functioneren gehinderd voelen, wanneer u last heeft van storende kleurverschillen in de huid. Vooral de zichtbare plekken in het gelaat of op handen en voeten kunnen als zeer storend worden ervaren.
De daadwerkelijke camouflage gebeurt door middel van het gebruiken van camouflagecrèmes. Een camouflagecrème is een stugge crème met een grote hoeveelheid pigment erin. Dit is goed toepasbaar op een klein gebied. Vaak zijn er twee kleuren nodig voor de gewenste kleur. Deze crème kan tevens water- en veegvast gemaakt worden, door middel van een crème of spray, en is dagelijks toepasbaar. Bij de camouflagetherapie ligt het accent op het vinden van de juiste kleur om de camouflage zo onopvallend mogelijk te maken.
Iedere huid is anders en voor elke huid zijn er verschillende behandelmogelijkheden. Wij begrijpen dat u niet goed weet waar u moet beginnen en helpen u graag door voor u te kijken naar de conditie van uw huid en met u de mogelijkheden te bespreken. Tijdens een adviesgesprek geeft de huidtherapeut u, door middel van een huidanalyse, meer inzicht in de conditie van uw huid en welke behandeling op dat moment de beste optie is.
Wanneer u last heeft van een vorm van oedeem (lymfoedeem, veneus oedeem en lipoedeem) kunnen steunkousen veel verschil maken. Dan kan uw (huis)arts therapeutische elastische kousen voorschrijven. Therapeutische elastische kousen geven van buitenaf druk. Hierdoor gaat het bloed weer beter stromen en ervaart u snel de weldaad. Therapeutische elastische kousen geven druk waardoor het vocht afgevoerd zal worden en uw benen extra ondersteuning krijgen. In het geval van lipoedeem geven de kousen extra steun, waardoor pijnklachten of vocht later op de dag verminderd kunnen worden.
Pigmentvlekken zijn er in alle soorten en maten en kunnen erg storend zijn voor patiënten. Er zijn diverse soorten problemen op het gebied van pigment. De pigmentvlekken kunnen succesvol door middel van diverse behandeltechnieken worden behandeld.
KMI Huidtherapie is gespecialiseerd in behandeling van pigmentvlekken op het lichaam en gelaat. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van diverse behandeltechnieken. Elvii KTP-lasertherapie is een van deze technieken om pigmentvlekken op comfortabele, veilige en effectieve manier te verwijderen. Er wordt gebruik gemaakt van een laserpen waarbij het laserlicht precies op het bloedvaatje wordt gericht. De laser straalt lichtbundels uit. Dit wordt omgezet in energie en wordt opgenomen in het pigment. De omringende huid wordt hierbij met rust gelaten. Dit betekent dat de behandeling vrijwel niet belastend is voor de huid, u krijgt geen wondjes of een onnodige huidreactie.
De pigmentbehandeling is geschikt bij:
Maak een afspraak voor een gratis intake en we kunnen de mogelijkheden bespreken.